“Ç’është kjo muzikë në dasmë, fikeni”, festa ndërpritet në mes, humbasin jetën dy persona

Disa persona të vetëshpallur si talibanë hapën zj a rr ndaj dasmorëve në lindje të Afganistanit, vetëm pse ata po dëgjonin muzikë.

Talibanët thonë se është mirë që të mos dëgjohet muzika, por su lmi i fundit nuk është kryer me urdhrin e tyre.

Muzika për dasmën e katër çifteve afgane në fundjavë u bë shkak që dy persona të humbisnin jetën, për “fajin” e vetëm pse po shijonin tingujt e muzikës!

Natën e së premtes talibanët hynë me fo rcë në lokalin ku po festonin dasmorët, duke thyer aparaturat dhe duke kërkuar që të ndalohej muzika, e cila po luhej me leje.

Zëdhënësi i Talibanëve, Zabihullah Muxhahid, tha se të arre stua rit nuk vepruan me urdhër të lëvizjes islamike.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*