Sa rastësi e bukur! Çfarë do të ndodhë sonte në qiell për natën e Halloween

Një shfaqje me fish ekzja rre që nuk ka të bëjë fare me katër korrikun dhe gjithçka që ka të bëjë me kozmosin, është gati të jetë e dukshme në të gjithë Shtetet e Bashkuara veriore dhe Europë, pikërisht në kohën e Halloween.

Të enjten, dielli dha ​​atë që quhet ”shpë’rthim diellor i klasës X”, që ishte mjaftueshëm i fortë për të ndezur një ndërprerje të radios me frekuencë të lartë në pjesë të Amerikës së Jugut.

Energjia nga ajo flakërimë ndiqet nga një grup plazma diellore dhe materiale të tjera të quajtura nxjerrje mase koronale, ose shkurt CME.

 

Kjo po shkon drejt Tokës, duke bërë që Administrata Kombëtare Oqeanike dhe Atmosferike të lëshojë një paralajmërim për një stu hi potencialisht të fortë gjeomagnetike.

Mund të tingëllojë si diçka nga një film fantastiko-shkencor. Por në të vërtetë kjo thjesht do të thotë që një pjesë e mirë e vendit mund të shijojë një shfaqje drite të quajtur ‘aurora borealis’ ose Dritat Veriore.

Stu hitë gjeomagnetike aq të mëdha sa ajo që mund të vijnë mund të prodhojnë shfaqje të dritave që mund të shihen në gjerësi të ulëta si Pensilvania, Oregon dhe Iowa.

Mund të shkaktojë gjithashtu parregullsi të tensionit në rrjetet e energjisë me gjerësi të lartë si humbja e kontaktit të radios në anën e diellit të planetit. /abcnews.al

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*