“Korsi ngjyrë PINK në autostradë vetëm për femrat”, anglezët gjejnë zgjidhjen për problemnin e madh

Sheilas’ Wheels, kompania e njohur e sigurimeve të makinave të gjinisë femërore, ka hedhur propozimin për të t’i bërë rrugët në Mbretërinë e Bashkuar më të sigurta për shoferet gra dhe ka identifikuar PinkZones, një koncept që do të njihte korsi të veçanta për shoferet femra, si një vizion i konceptueshëm i së ardhmes.

Propozimi erdhi si rezultat i një numri raportesh që tregojnë se si gratë janë të pambrojtura në rrugët e Mbretërisë së Bashkuar.

Shifrat nga Departamenti i Transportit (DfT)1 të publikuara në vitin 2012 tregojnë se burrat janë përfshirë në 114,190 aks idente krahasuar me vetëm 70,470 për gratë, por 53% e grave të përfshira janë lënduar rë ndë, krahasuar me vetëm 38% të burrave.

Korsitë e ndara për gratë në rrugë jo vetëm që do të rrisnin sigurinë, por gjithashtu do t’i largonin ato nga një mjedis potencialisht i rrez’ikshëm.

PinkZones do të projektohen posaçërisht për shoferet femra për të përmirësuar cilësinë e jetës.

Meqë qeveria ka caktuar kohët e fundit 70 miliardë £ për shpenzimet e infrastrukturës së transportit, rialokimi i hapësirës ekzistuese rrugore për gratë shofere mund të jetë relativisht efikase në kosto.

Për shembull, vlerësohet se krijimi i korsive vetëm për femra në të gjithë rrjetin e autostradave do të kushtonte 250,000 £ për km.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*