Gabim që duhet evituar, pse nuk duhet të flemë kur jemi me nerva

Sipas hulumtimeve, ata që zemërohen në shtrat, i “konsolidojnë” më mirë emocionet e tyre negative gjatë gjumit, duke e bërë më të vështirë heqjen e nervave të nesërmen.

Gjatë gjumit, truri riorganizon kujtimet – pozitive, neutrale dhe negative – dhe i ruan ato më mirë jo vetëm në hipotalamus, por në mënyrë më difuze në të gjithë korteksin cerebral, duke i bërë më të vështira për t’i fshirë më vonë.

Prandaj shkencëtarët theksojnë: “do t’i këshillonim të gjithëve që para se të bien në shtrat të zgjidhin mosmarrëveshjet dhe të mos flenë me inat”.

Gjetjet mund të ndihmojnë gjithashtu në trajtimin më të mirë të kujtimeve dhe çrregullimeve të padëshiruara si çrregullimi i stresit post-traum’atik, ndoshta përmes privimit të gjumit.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*