Çudira shqiptare, rritja e naftës ngre çmimin e gomerëve

Rritja e çmimeve po reflektohet kudo. Edhe fermerët po u ktheheh tani transportit me mushkë, kalë, apo gomar.

Por, edhe çmimi i gomerëve e mushakve ka pësuar rritje. Tefiku, një fermer në Mallakastër ka pohuar se është rritur tashmë dhe çmimi i gomerëve dhe mushkave.

Çmimi i tyre është rritur si rezultat i rritjes së çmimit të karburanteve ku litri ka shkon në 217 lekë për litër. Çudi e vërtetë, por ja që ndodh.

Ai thotë se një gomar shitet me 50 mijë lekë të reja e një mushkë 150 mijë lekë të reja por më e keqja është se nuk gjen dot.

“Mushka e gomari të bëjnë punë sot, ku ta gjesh, por s’ia di njeri gomarit të shkretë. 500 bën gomari, mushka është 1 milion e gjysmë,”- thotë ai.

Shqiptarët po protestojn për rritjen e çmimit të ushqimeve, por si duket duhet të shtojnë dhe rritje  e çmimit për gomerët e gomaricat. Mbetet për t’u parë se çfarë do të ndodhë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*